Oletko koskaan miettinyt mikä on se asia tai piirre tekee jostain henkilöstä suositun? 

Joskus kouluaikana kauneinta tyttöä saatettiin ihailla ja pitää sen takia suosittuna, mutta nyt on selvinnyt, että ulkonäöllä on itseasiassa hyvin vähän tekemistä sen kanssa kuka nykyään mielletään suosituiksi henkilöksi. Kiinnostuimme aiheesta ja etsimme tietoa asian tiimoilta. Löysimme seuraavan tutkimuksen, jossa listattiin suosioon vaikuttavia pirteitä.

Israelilainen tutkija Ilan Dar-Nimrod ja yhdysvaltalainen tutkija Ian Hansen toteuttivat hyvin mielenkiintoisen tutkimuksen aiheesta: Minkälainen henkilö on suosittu? Mikä tekee henkilöstä suositun toisten silmissä?

Tämän tutkimuksen perusteella suosituimmat henkilöt omaavat nämä 7 asiaa. Lue lista alta läpi ja tarkista minkälaisia ominaisuuksia sinulla ja listan kohdilla on yhtenäisiä.

7 luonteenpiirrettä, joita suosituilla henkilöillä on:

1) HE Eivät pelkää olla oma itsensä

Suositut ihmiset uskaltavat ylittää rajoja, joka taas saattaa näyttää muiden silmissä oudolta käytökseltä.

2) HE Saavat asioita aikaiseksi

Suositut ihmiset ovat sellaisia, jotka vievät aloittamansa projektit aina loppuun ja he saavat asioita aikaan eivätkä jätä tehtäviä puolitiehen. 

3) HE Eivät käytä puheissansa sarkasmia

Tutkimusten mukaan puhetyyli on aina ystävällinen ja kunnioittava muita kohtaan, sarkasmi ei kuulu mukaan suositun henkilön sanavarastoon.

4) HE Kiinnostuvat uusista asioista

Ei ole sellaista hetkeä jolloin suositulla henkilöllä olisi kaikki mielenkiintoiset asiat takanapäin tehtynä, mieleltään avoimina henkilöinä he löytävät aina uusia kiinnostavia asioita joista innostua.

5) HE Haluavat olla ystäväsi

Suositut ihmiset nauttivat aidosti toisten henkilöiden seurasta.

6) HE Nauttivat jännityksestä

Päivät eivät saa olla liian arkisia, vaan jännitystä kuuluu olla myös mukana. Yksi tutkimuksen osoittamista piirteistä oli että ihmisten mielestä suositut nauttivat myös jännityksestä.

7) HE Tietävät kuinka juhlitaan kunnolla

Luonnollisesti suositut ihmiset ovat myös kuin “kala vedessä” illanvietoissa ja juhlissa. Oli kyseessä sitten hienostuneemmat pukujuhlat tai vapaammat iltatapahtumat, suosittu henkilö on niissä illan keskipisteenä.

Kuinka suosituksi sinä selviydyit tutkimusten mukaan?