Itsensä vertaaminen muihin ihmisiin ja heidän saavutuksiinsa on kateutta.

Kateus mielentilana myrkyttää ihmisen elämän ja saa aikaan sen, että ihminen ei osaa iloita siitä mitä hänellä on, vaan hän kadehtii toisten onnea, eikä soisi muille hyvää vaan ahdistuu muiden menestyksestä.

1. Vertailu vie ilon pois elämästä
Olet varmasti kuullut tämän seuraavan asian lukemattomia kertoja, mutta on erittäin tärkeää muistaa se. Vertailemalla itseäsi muihin teet elämäsi vaikeaksi ja se tuo sinulle vain kurjuutta ja mielipahaa.

Sen sijaan voit muuttaa tämän voitoksesi ja käyttää toisia apunasi motivoimaan itseäsi toimimaan tehokkaammin ja paremmin. 

2. Vertailu ESTÄÄ TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISTA
Jos tuhlaat kallisarvoista aikaasi vertailemalla omia saavutuksiasi muiden saavutuksiin, sinulle ei jää aikaa 
omien asioiden eteenpäin viemiseen. Sinun on suunnattava kaikki energiasi omien unelmien ja tavoitteiden toteuttamiseen. 
3. KENELLÄKÄÄN EI OLE TÄYDELLISTÄ ELÄMÄÄ
Vaikka saatat ajatella, että jotkut toiset ihmiset viettävät ylellistä elämää ilman huonoja puolia, niin se ei ole totta. Jokaisella meistä on ongelmia ja haasteita koko elämän ajan, eikä kukaan ei ole poikkeus tästä. Jotkut ihmiset ovat vain pitävät vastoinkäymiset paremmin sisällään.

Joten kun seuraavalla kerralla vertaat itseäsi ystävääsi tai naapuriisi, niin muista, ettet luultavasti tiedä jokaisesta yksityiskohdasta heidän ​​elämässään.

4. AINA LÖYTYY JOKU JOKA ON PAREMPI JOSSAIN ASIASSA

Tämä saattaa kuulostaa ikävältä, mutta se on totta. Joten mitä nopeammin hyväksyt ja ymmärrät asian, sitä onnellisempi sinä olet. Jossain vaiheessa elämääsi löytyy aina joku, joka on sinua parempi jossain asiassa.

Et voi olla paras kaikilla elämän osa-alueilla, eikä sinun pidäkään olla.
Sinun tarvitsee vain tehdä töitä ja yrittää parhaasi siinä mitä teet.