Itselleni luovuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä jota ihmisellä on itsellään. Jos en pääsisi tekemään luovia asioita päivittäin, kadottaisin nopeasti itseni koska luova tekeminen on selvästi suuri osa minua itseäni.

Blogit, oma yritystoiminta, henkilöbrändäysvalmennukset ja monet muut asiat ovat oman luovuuteni tuotosta, jossa nautin lopputuloksen lisäksi suuresti itse prosessista ja siitä kuinka myös muut hyötyvät omasta toiminnastani ja lopputuloksesta.

Luovuuden vuoksi oma mieleni täyttyy päivittäin kohtaamisista ja tapahtumista, joita ei ole vielä oikeasti tapahtunut, mutta näen nämä jo valmiina tuotoksina omissa ajatuksissani. Jotkut kutsuvat sitä haaveiluksi, minä valmistautumiseksi. 

Mitä sillä luovuudella oikeasti tarkoitetaan? Luovuus on ihmisen kykyä tuottaa jotain uutta, jota ei ole aiemmin tehty.

Eri tutkimusten mukaan luovilla ihmisillä on tiettyjä yhteisiä piirteitä ja omaa luovuutta on myös mahdollista kehittää soveltamalla joitakin näistä alla olevista tavoista.

Olisi mielenkiintoista kuulla oletko sinä luova ihminen. Katso alla koottu listaus asioista, joista erotat luovan henkilön. Tunnistatko itsesi listalta?

1. He kyseenalaistavat kaiken

Luovat ihmiset kehittävät elämää mullistavia keksintöjä ja ratkaisuja ongelmiin, koska he eivät suostu hyväksymään asioita sellaisinaan.  

Erityisen tärkeä luovan ihmisen piirre on kyky nähdä ongelmia, joita muut eivät havaitse. He kysyvät, miksi jotkut asiat ovat sellaisia ​​kuin ne ovat, eivätkä ole tyytyväisiä, ennen kuin he ovat ratkaisseet ongelman.

2. HE OVAT LUONTAISESTI MOTIVOITUNEITA

Luovaihmiset ei tee asioita palkkion tai tunnustuksen vuoksi – he tekevät sen, sillä hpitävät luovaa prosessia itsessään palkitsevana. Saatat ehkä tehdä oman taidetyösi 59 kertaa peräkkäin ennenkuin olet siihen tyytyväinen, tai harjoittelet suihkussa laulamaan oopperaa.

Luovalla ihmisellä on sisäistä motivaatiota, ja hän nauttii siitä, mitä on tekemässä.

3. HE HAAVEILEVAT

Haaveilu voi johtaa äkillisiin yhteyksiin ja syvällisiin oivalluksiin.

Se auttaa luovia ihmisiä tutkimaan muita ajattelutapoja. Se on tapa päästä eroon rajoittuneesta näkökulmasta ja tutkia loputtomia mahdollisuuksia.

Itse prosessi voi olla ainakin osittain tiedostamaton. Ideat voivat hautua alitajunnassa pitkään.

4. HE YMMÄRTÄVÄT YKSINÄISYYDEN ARVON

Monin tavoin yksinäisyys on edellytys tuottavalle haaveilemiselle.

Jotkut suurimmista ideoista ja luovasta työstä taiteen ja akateemisten harrastusten kautta ovat tulleet ihmisiltä, ​​jotka harjoittavat intohimoaan yksinäisyydessä.

Luovat ihmiset ovat usein vetäytyviä, harkitsevia ja elävät omissa maailmoissaan, mutta samalla heillä on usein kykyä vaikuttaa muihin ihmisiin.

5. HE HALUAVAT TUTKIA

Luovat ihmiset eivät tutki vain omaa mieltään pohtimalla suuria elämän kysymyksiä, he etsivät myös uusia kokemuksia, havainnoivat ympäristöään ja ovat uteliaita.  

Tutkimus osoittaa, että tämä piirre on yksi luovuuden merkittävä edellytys.

6. HE OTTAVAT RISKEJÄ
Todella luova työ on sellaista työtä, jota ei ole koskaan aikaisemmin tehty.

Uuden ajatuksen tai provosoivan taideteoksen julkituominen vaatii halua ottaa riski välittämättä mahdollisesta julkisesta pilkasta, epäonnistumisesta ja maineensa menetyksestä puhumattakaan rahasta, joka saattaa liittyä tähän.

Luovat ihmiset ovat usein riippumattomia ja toimivat siten kuten näkevät asian oikeaksi.

He luottavat itseensä eivätkä ole riippuvaisia ryhmän standardeista, minkä seurauksena he ajattelevat ja käyttäytyvät epäsovinnaisesti.

 

7. He näkevät mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät näe

Jos on olemassa yksi asia, joka erottaa erittäin luovat ihmiset muista, on kyky nähdä mahdollisuuksia siellä, missä toiset eivät näe.

Monet hienot taiteilijat, kirjailijat ja keksijät ovat sanoneet, että luovuus on yksinkertaisesti kyky yhdistää sellaisia asioita, joissa muut eivät ehkä näe mitään yhteyttä.

Heillä on epätavallisen joustava tapa käsitellä ideoita ja materiaaleja sekä yhdistää uudet käyttötavat omiin ajatteluprosesseihinsa, mistä seuraa uudenlainen lopputulos.

8. Epäonnistuminen ei estä heitä

Hyvin luovilla ihmisillä on erityinen asenne epäonnistumiseen: he epäonnistuvat usein, mutta he eivät pidä tulosta epäonnistumisena. He tulkitsevat sen edistykseksi.

Edison on kuuluisa esimerkki: “En epäonnistunut”, hän sanoi. “Löysin tuhat tapaa, joka ei toimi.” Luovat ihmiset ovat usein sitkeitä sekä motivoituneita työhönsä.  Heillä on kyky toipua vastoinkäymisistä ja käyttää niitä katalysaattorina luovuuteen.

9. He arvostavat kauneUTTA
Kauneus on niin tärkeä luoville ihmisille, että joidenkin köyhien taiteilijoiden on tiedetty ostavan kotiinsa 
mielummin kukkia, kuin ruokaa.
10. He välttävät rutiineja ja arkipäivää

Useimmat luovat ihmiset kaipaavat uusia kokemuksia, he eivät pidä rutiineista tai mistään, mikä tekee elämästä monotonisen tai arkipäiväisen.

Kirjailijat ovat tosin merkittävä poikkeus. Monet kuuluisat kirjoittajat pitävät kiinni tiukasta rutiinista tuottaakseen tietyn määrän sanoja päivässä.

11.He työskentelevät epätavallisina aikoina
Monet luovat ihmiset eivät työskentele normaaleina työaikoina. He työskentelevät ajankohtana, joka sopii heille parhaiten, myöhään illalla, yöllä tai aamun varhaisina tunteina.